Uutiset

Ota yhteyttä
Toimisto
PROKON Wind Energy Finland Oy
Pitkäkatu 34 B
65100 Vaasa
1.
heinäkuuta
2020

Prokonin 81 MW Hedetin tuulivoimapuisto täydessä toiminnassa

Hedetin tuulivoimapuisto Närpiössä on käyttöönotettu ja toiminnassa. Kahdeksantoista voimalan tuulivoimapuiston toteuttamisesta vastasivat saksalainen Prokon energiaosuuskunta sekä ranskalainen uusiutuvan energian tuottaja Neoen. Puiston koko 81 MW tuotanto menee Googlen tytäryhtiö Tuike Finlandille osana pitkäaikaista sähkönostosopimusta (PPA).

Viimeinen tuulivoimala pystytettiin jo joulukuussa 2019, minkä jälkeen puiston kaikki 18 Nordex N-149/4.0-4.5 tuulivoimalaa ovat läpikäyneet kattavan testiohjelman, ja tuulivoimapuisto on nyt virallisesti käyttöönotettu. Hedet on ensimmäinen tuotantoon tuleva Prokonin ja Neoenin yhteishanke.

“Ensimmäisen Suomen projektimme rakennusvaiheen päättyminen on merkittävä askel meille”, kertoo Prokonin Suomen maajohtaja Michael Sandberg. ”Käynnissä olevat tuulivoimalat nostavat toimintamme Suomessa uudelle tasolle, ja osoittavat että pystymme menestyksekkäästi saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteemme”.

23.
syyskuuta
2019

Prokonin sähköntoimitukset Googlelle kasvuun uuden sopimuksen myötä

• Prokonin kehittämä Mutkalammin tuulivoimapuisto on teholtaan 250 MW (megawattia)

• Prokon on sopinut kaupasta, jossa 80% Mutkalammin omistuksesta siirtyy Neoenille

• Prokonin ja Neoenin omistama projektiyhtiö on solminut 130 MW (megawatin) PPA-sopimuksen (Power Purchase Agreement) Googlen kanssa

Vaasa. Prokon, yhteistyökumppaninsa Neoenin kanssa, on solminut jo toisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen amerikkalaisen teknologiayhtiö Googlen kanssa. Nyt solmitulla sopimuksella Google ostaa 130 megawattia Kannuksen, Kalajoen ja Kokkolan alueille rakennettavan Mutkalammin tuulivoimapuiston suunnitellusta 250 megawatin kokonaiskapasiteetista. Tuulivoimapuiston rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2021 ja suunniteltu käyttöönotto tapahtuu seuraavan vuoden lopussa. Sähköntoimitukset alkavat 2022.

11.
syyskuuta
2018

Prokon ja Neoen: Sopimus Googlen kanssa uusiutuvan energian toimituksesta tuulivoimapuistosta Suomessa

Prokon Finland, joka on Saksan suurimman uusiutuvan energian osuuskunnan, Prokon Regenerative Energien eG:n tytäryhtiö, sekä Neoen, joka on johtava itsenäinen yksinomaan uusiutuvan energian tuottaja Ranskassa, ovat allekirjoittaneet sähköntoimitussopimuksen Googlen kanssa sähkön toimittamiseksi datakeskukseen Suomessa.

Google ostaa kaiken tuotetun sähkön 81 MW:n Hedet-tuulipuistosta, jonka omistavat Neon 80% ja Prokon 20%.