Mutkalampi

Mutkalammin hanke sijaitsee Kannuksen, Kalajoen ja Kokkolan kuntien alueella. Osayleiskaava ja rakennusluvat ovat kaikille 76 voimalalle lainvoimaiset. Hanke on myyty kokonaisuudessaan NEOEN Renewables Finland Oy:lle. Hankkeen kotisivujen osoite on www.mutkalampi.fi. PROKON Wind Energy Finland Oy jatkaa hankkeessa vuoden 2022 loppuun vastaten luvituksesta ja yhteistyöstä maanomistajien kanssa.


Yhteyshenkilö
Krista Uutela
Hankekehitys
Projektipäällikkö
PROKON Wind Energy Finland Oy
Pitkäkatu 34 B
65100 Vaasa
Mutkalampi Master Plan

Hankkeen tiedot

- Kunta: Kannus, Kalajoki, Kokkola

- Voimaloiden lukumäärä: 69

- Voimaloiden kokonaiskorkeus: 220 m

Lataa kaavakartta

Mutkalampi Osayleiskaava

Mutkalampi

JPG, Tiedoston koko: 9.81 Mt -

Prokonin sähköntoimitukset Googlelle kasvuun uuden sopimuksen myötä

23.09.2019

Prokon, yhteistyökumppaninsa Neoenin kanssa, on solminut jo toisen pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen amerikkalaisen teknologiayhtiö Googlen kanssa. Nyt solmitulla sopimuksella Google ostaa 130 megawattia Kannuksen, Kalajoen ja Kokkolan alueille rakennettavan Mutkalammin tuulivoimapuiston suunnitellusta 250 megawatin kokonaiskapasiteetista. Tuulivoimapuiston rakennustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2021 ja suunniteltu käyttöönotto tapahtuu seuraavan vuoden lopussa. Sähköntoimitukset alkavat 2022.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt kaikki valitukset Kalajoen kaupungin Mökkiperä-Pahkamaa kaavaa vastaan

19.07.2018

Mutkalammin kaikkien 76 tuulivoimalan rakennuslupaa ovat lainvoimaisia ja rakennuslupien toimenpidekiellot Kalajoella on poistettu.

Rakennusluvat Mutkalammin tuulivoimahankkeen kaikille 76 tuulivoimalalle

11.05.2017

Kaikkien 76 tuulivoimalan rakennusluvat ovat voimassa Mutkalammin tuulivoimahankkeessa, kun Kalajoen kaupungissa sijaitsevalla Mökkiperä-Pahkamaan tuulivoima-alueella 31 rakennuslupaa ovat saaneet lainvoiman 14.4.2017. Kalajoen kaupungin rakennusluvat on sidottu Mökkiperä-Pahkamaan tuulivoima-alueen osayleiskaavan lainvoimaisuuteen.

Tuulivoimahankkeelle Mutkalampi lainvoimaiset rakennusluvat Kannuksessa

02.01.2017

Kannuksen kaupungissa sijaitsevan Mutkalammin tuulivoimahankkeen 44 rakennuslupaa ovat saaneet lainvoiman 22 joulukuuta 2016. Kokkolan kaupungin alueella sijaitsevan tuulivoimalan rakennuslupa on jo ennemmin saanut lainvoiman, joten yhteensä 45 tuulivoimalan rakennusluvat ovat lainvoimaisia tällä hetkellä.

Mutkalammin tuulivoima-alueen osayleiskaava Kokkolan kaupungissa lainvoimaiseksi

26.05.2016

Mutkalammin tuulipuistohanke saavutti merkittävän virstanpylvään 9. päivä marraskuuta, kun osayleiskaava sai lainvoiman Kokkolan kaupungissa.